top_sve.jpg

UNDERVISNING OCH TRÄNING

På Granåsa kan du få lektioner i ridning eller olika slags markarbete. Målet med utbildningen är att lära ryttaren att använda sin kropp rätt, dvs använda kroppspråk från marken och en avslappnad men effektiv sits i ridningen; samt att gymnastisera hästen till en bättre hållbarhet och en naturlig, avslappnad bärighet. Åsa Grönlund håller lektioner främst i klassiska dressyrens anda, både i arbete-vid-hand (hästen har kapson och ryttraren går bredvid hästen) och i ridning - målet är en häst som är villig att samarbeta och som fungerar med minimala hjälper och lätt tygelkontakt.

 

SIDAN SKRIVS FÖR TILLFÄLLET. Se den finska varianten. Eller ring för mera information.


Markarbete


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ridning


Hästen är av naturen känslig och förstår ryttarens vikthjälper. Med hjälp av andning och vikthjälper är det möjligt att göra allt från halt till galopp och hoppning med hästen. Samtidigt som sitsen blir stabilare och mer balanserad, utvecklas också ryttarens känslighet. Detta leder i sin tur till att ryttaren kan kommunicera med hästen med små, nästan osynliga hjälper – i bästa fall t.o.m. utan fysiska hjälper. Åsa Grönlund undervisar helst inom den klassiska ridningen där man strävar efter en avslappnad, men uppmärksam häst, som rör sig framåt av hjälperna och söker sig ner mot en mjuk hand. Målet är att hästen skall bära sig själv både i en lägre och högre form.


Träning

 

På Granåsa går med regelbundna mellanrum olika tränare, som hästägarna i stallet anlitat bl.a. Annika Schulman och hopptränarna Matti Eklund. Vill du ha mera information kan du ringa Åsa.

Åsa Grönlund håller inte tävlingsträning, men lektionerna i klassisk riding ger en god grund för såväl dressyr- som hoppbanan, dvs ingenting hindrar dig från att kombinera Åsas lektioner med tävlingsridning!

På Granåsas Facebooksida hittar du bilder och en del resultat från de senaste tävlingarna: Facebook Granåsa Hästgård/Hevostila
_____________________________________________________________________________________________

Granåsa arrangerar också kurser med andra tränare.
(Se även Kurser)