top_sve.jpg

KURSER OCH EVENEMANG

Syftet med kurserna är att sprida information, dvs kursdragarnas kunskap. Granåsa delar inte nödvändigtvis kursdragarnas åsikt

 

VÄNLIGEN SE DE FINSKSPRÅKIGA SIDORNA! Vi beklagar att vi inte haft tid att översätta all kursinformation! Ifall ni har frågor så är det bara att kontakta oss (på svenska) Vi svarar gärna!

 

13.-15.3. 2015 Akademisk Ridkonst med Hanna Engström

Välkommen att följa med ossa på vårt 2-åriga frödjupade program i Akademisk Ridkonst. Vi är 12 olika ekipage som har varit med i programmet sedan hösten 2013, ledda av Hanna Engström från Gotland. (www.ekeskogs-ridingacademy.com).

Kursen går på engelska.

 

För ryttare och hästar på alla nivåer och i alla åldrar o storlekar. Akademisk Ridkonst med Hanna Engström är för dig som vill samarbeta med din häst, från ryggen, vid hand eller varför inte genom longering eller tömkörning. Fokus på kursen ligger på bärighet, d.v.s. att lära hästen och ryttaren att använda sin kropp rätt och bära sig själv på bästa möjliga sätt. Vi har jobbat och kommer även i fortsättning att jobba våra hästar mycket från marken och peta med detaljer, som är viktiga för helheten.

Hanna Engström kommer från Gotland och har i över tio års tid jobbat med Akademisk Ridkonst för Bent Branderup. Förutom att Hanna är mycket bra på att förstå hästar och specialiserad på ryttarens sits, så är hon även känd för att vara en duktig, uppmuntrande pedagog, som kan förklara så att ryttaren förstår.

Mera info fås av Åsa eller via Hanna Engströms hemsidor www.ekeskogs.com. Info om Akademisk ridkonst: Bent Braderup (http://knighthoodoftheacademicartofriding.eu/)

Som åskådare får man följa med teorin och ridningen samt fråga så mycket man vill. Enligt feed backen vi har fått, så lönar det sig att komma på flera dagar så kan man se vilka framsteg ekipagen gör! Anmälningar till Åsa.

Åskådare: 50 euro/hela kursen, 25 euro/dag

Under pausen serveras vegetarisk lunch - mot förhandsbeställning! 10 euro.

 

 

 

 

 

 

Du missade redan. Men de kommer igen!

 

Working Equitation med Paulo Bastos

Lördag privata dressyrlektioner, söndag parlektioner med working equitation hinder.

Mera info och anmälningar til arrangören: Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

 

 

Dressyrkurs i klassisk anda med Didier Bonlieu

Våren eller sommaren 2015

Didier Bonlieu tränar ryttare på olika nivåer i klassisk anda och enlighet med Nuno Oliveiras principer. Han har många års erfarenhet av tävling och träning i hoppning, dressyr och körning. Han använder mjuka metoder och betonar vikten av en mjuk hand och en häst som bär sig själv i ridningen. Han imponerade på alla redan sommaren 2009 med sina enkla och mjuka metoder. Hans metoder är visserligen krävande för ryttaren som kanske tvingas göra mindre än man ofta är van vid, men för Didier är det viktigt att inte stressa och ha bråttom - man rider alltid för morgondagen, dvs så att hästen skall vara bättre nästa dag.  Didier kräver disciplin vid behov, men humorn är oftast med och huvudsaken är att inte uppröra hästen.

 

Åskådare välkomna utan avgift. Mera info får av Åsa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kathleen Lindley-Beckham Horsemanship

Kursen är på engelska. Juli-augusti 2016

Kathleen jobbar med alla ekipage på deras egna villkor, dvs kursen passar för alla som vill lära sig något nytt. Du kan komma med och finslipa dina markarbetes- eller ridkunskaper(Kathleen har också hållit kurser i hoppning) eller för att söka efter en lösning för dina eller din hästs problem.

Kathleen har sysslat med hästar i hela sitt liv. Hon har bland annat tävlat i hoppning, innan hon träffade en "besvärlig" häst, blev sjuk och tvingades tänka om sitt sätt att hntera hästar. Hon blev bekant med s.k. natural horsemanship i USA, jobbade som Mark Rashids assistent på heltid åren 2005-2006 innan hon sedan 2007 började hålla kurser på egen hand och studerar för tillfället horsemanship enligt Ray Hunt. Mera info om Kathleen : www.kathleenlindley.com

Kathleen säger:
"I believe that there are three elements to address in the horse and in the person: the body, the mind/intellect and the spirit/emotions. If we work to address all three elements, consistent learning and a quiet, stable frame of mind can result. It is important that the horse’s body and mind are doing the same thing at the same time if possible. If we can work with the inside of the horse (his mind and spirit) the outside (body) of the horse will come along. If he’s okay inside he’ll be okay outside." (www.kathleenlindley.com)

Innehållet på kursen enligt ryttarnas och åskådarna önskemål. Så ifall du önskar något speciellt, hör av dig så ser vi om det kan ordnas! Förslag på kursprogram är:
Grupplektion, markarbete, baskunskaper, 90 min
Grupplektion, ridning, lära sig känna och placera hästens hovar, 90 min
PAUS 60 min
Grupplektion, hoppning, 90 min
Privatlektioner 3x60 min

.

 

 

 
Augusti 2019
M Ti O To F L S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
September 2019
M Ti O To F L S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6