top_sve.jpg

UTBILDNING AV HÄSTAR

Åsa Grönlund utbildar unga och äldre hästar från marken och från ryggen i klassiska ridningens anda. Även sk "problemhästar" skolas om tillsammans med hästens ägare. Målet är alltid en trygg och harmonisk kumpan för hästens ägare, oberoende om det är frågan om en kommande tävlingshäst, en före detta travare, en sälskapsponny eller en hållbar hobbyhäst

I utbildningen av hästen tas alltid hästen i beaktande och hästens säger i vilken takt utbildningen framskrider. Det här betyder inte att man inte skall utmana hästen eller att man inte ibland till och med kan gå en liten bit utanför hästens bekvämlighetszon, så att man kan ta nästa steg framåt i utbildningen. Hästen skall andå inte utsättas för så mycket press att den blir rädd eller börjar försvara sig själv, det vill säga man kan inte gå för långt utanför hästens bekvämlighetszon, eftersom hästen då inte kan ta emot informationen.

SIDAN ÖVERSÄTTS SOM BÄST. Läs den finska versionen om du ha möjlighet


Problemhästar - problemsituationer

Ett bra uttryck är: "Det finns inga problmenhästar, endast hästar med människoproblem". Hästar föds alltså inte med problem, men de uppfattas som problemhästar då de har svårigheter att förstå vad vi vill.

SIDAN ÖVERSÄTTS SOM BÄST. Läs den finska versionen, om du kan.